37-Jarige man uit Gameren veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf wegens poging tot doodslag

Gameren/Arnhem – De rechtbank heeft een 37-jarige man uit Gameren veroordeeld voor poging tot doodslag en het bezit van 3 vuurwapens. Hij krijgt een gevangenisstraf van 6 jaar opgelegd. Ook moet hij een schadevergoeding van ruim 21 duizend euro betalen aan het slachtoffer.

Op 15 april 2019 vond na een verkeersruzie bij de A15 ter hoogte van de afrit Tiel-West (Wadenoijen) een gevecht plaats tussen de man uit Gameren en het slachtoffer. Tijdens dit gevecht is het slachtoffer ernstig verwond met een scherp voorwerp, hij liep 3 diepe snijwonden op. De man is na het incident op zijn motor weggereden en liet het slachtoffer hevig bloedend achter.

Het ingrijpen van de omstanders en een medische behandeling heeft er voor gezorgd dat het slachtoffer niet aan zijn verwondingen is overleden. De rechtbank vindt bewezen dat de man zich schuldig maakte aan een poging tot doodslag. De man bekende daarnaast dat hij 3 geweren in zijn bezit had.

De rechtbank heeft de man uit Gameren woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar, de officier van justitie had een gevangenisstraf van 4 jaar geëist. Ook heeft de rechtbank bepaald dat de man een schadevergoeding van ruim 21 duizend euro moet betalen aan het slachtoffer.