50-Jarige man uit Zaltbommel zonder geldig rijbewijs en blik bier in zijn hand achter het stuur in Zuilichem

Zuilichem / Zaltbommel – Zondag 19 juli omstreeks het middag uur zag de politie een personenauto rijden met een man als bestuurder. Toen zij nog eens goed keken zagen ze dat de bestuurder een blikje bier vast had terwijl hij aan het rijden was.

Voor de agenten was het blikje bier genoeg om hem even te controleren. Toen ze een alcoholtest afnamen bleek dat de bestuurder nog onder het limiet zat.

Toen de agenten verder onderzoek deden kwamen ze er achter dat de 50-jarige man uit Zaltbommel reed voor de tweede keer in een auto die buiten gebruik was gesteld. Dit kwam vermoedelijk door dat hij van zijn eerder gepleegde verkeersovertredingen de boetes nog niet had betaald. Ook reed de man nog met een ongeldig rijbewijs, had hij nog een vonnis open staan die hij moest betekenen en hij had nog een gevangenisstraf voor de duur van 21 dagen open staan.

De man werd door de agenten aangehouden ter zake het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Vanwege de beide buitengebruikstellingen werd het door hem bestuurde voertuig afgesleept.

De man werd overgeplaatst naar het cellencomplex in Nijmegen waar hij meteen de nog openstaande 21 dagen moet gaan uitzitten. Ook is het openstaande vonnis aan hem betekend. En de man krijgt nog een proces-verbaal ter zake het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

 

 

Foto ter illustratie. ©Mark Verlijsdonk