Brandweer redt vrouw en drie huisdieren bij grote brand in Zaltbommel

Zaltbommel – Op maandag 9 augustus is brand uitgebroken in de binnenstad van Zaltbommel. De brand ontstond in de keuken van restaurant Kim’s Kitchen aan de Omhoeken. De brandweer rukte met groot materieel uit waaronder 3 brandweerwagens en een hoogwerker. Bij aankomst was van buiten dikke zwarte rook te zien en hing er een slachtoffer uit het raam van een van de bovenwoningen.

De brandweer heeft tijdens de bluswerkzaamheden nog 2 katten en een hond uit de appartementen boven het restaurant gered. Deze huisdieren zijn opgevangen en verzorgt door de ambulance. Deze maken het volgens een omstander goed. De brandweer had een lastige taak bij het verkennen van de bovenwoningen omdat deze over vele aparte ruimtes bestonden. De bewoonster van een van de bovenwoningen is met rook intoxicatie afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse maar keerde onverrichte zaken weer terug.

De brand ontstond nadat een medewerkster van het restaurant haar Thaise lekkernijen was vergeten uit de oven te halen. Zij werd weg geroepen door een monteur van het afzuigsysteem. Zodra ze de brand ontdekte heeft ze samen met de monteur nog geprobeerd de brand zelfstandig te blussen met de hulp van de aanwezige blussers. Hierdoor kregen ze de vuurhaard in de keuken onder controle maar konden niet voorkomen dat het via de ventilatie en het plafond zich verder verspreiden door het pand.

 

Foto: Jurgen Versteeg

 

Foto: Jurgen Versteeg

 

Foto: Jurgen Versteeg