Burgemeester sluit bedrijfspand op van Voordenpark in Zaltbommel wegens hennepvondst

Zaltbommel – Burgemeester Van Maaren heeft maandag 2 augustus een bedrijfspand op het van Voordenpark in Zaltbommel gesloten, voor de duur van één jaar. In het pand werd ongeveer 18 kilogram hennep gevonden.

Tot 2 augustus 2022 is het verboden om het bedrijfspand te betreden. Het pand wordt zichtbaar afgesloten. De burgemeester wil hiermee een einde maken aan de drugsgerelateerde activiteiten op deze plek. “Dit soort activiteiten wordt in de gemeente Zaltbommel niet getolereerd”, aldus burgemeester Van Maaren.

 

Hennepvondst
De politie heeft op 1 juni een onderzoek ingesteld naar de activiteiten in het pand, nadat zij signalen ontvingen. Samen met de Omgevingsdienst Rivierenland hield de politie onopvallend toezicht op het pand. Tijdens een van de toezichtrondes zagen zij dat gedroogde henneptoppen vanuit het bedrijfspand in een bedrijfsauto werden gelegd. Gedroogde henneptoppen worden verwerkt tot bijvoorbeeld rookbare wiet. De politie trof in het pand ruim 18,5 kilogram gedroogde henneptoppen aan. Ook vonden zij apparatuur die strafbaar is gesteld onder de Opiumwet.

 

Gesloten op grond van Wet Damocles
Burgemeester Van Maaren sluit het bedrijfspand op grond van artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles. Deze wet maakt het mogelijk voor een burgemeester om panden te sluiten als er sprake is van drugshandel of er duidelijke aanwijzingen zijn voor de productie van drugs.