Burgemeester sluit loods in Zaltbommel na vondst hennepkwekerij met 300 planten

Zaltbommel – Burgemeester Van Maaren sluit een loods in een bedrijfspand aan de Toepadweg in Zaltbommel voor drie maanden vanwege de vondst van een hennepkwekerij. De eigenaren ontvingen inmiddels bericht van de Zaltbommelse burgemeester over zijn besluit.

Op 10 juni 2020 heeft de politie in een bedrijfsloods aan de Toepadweg een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 297 planten. Daarnaast trof de politie diverse voorwerpen aan zoals assimilatielampen, koolstoffilters, kistventilatoren, een aan/afzuiginstallatie en kweekpotten aan.

 

Einde aan drugsactiviteiten
Met de sluiting van de loods wil burgemeester Van Maaren een einde maken aan de drugsgerelateerde activiteiten vanuit de loods. “Illegale activiteiten, zoals het kweken van hennep en de handel in drugs, worden niet getolereerd in Zaltbommel. Samen met de politie en het OM treden wij hier hard tegen op. Het kweken van hennep brengt grote risico’s met zich mee en levert een gevaar op voor de omgeving. Dat vinden wij onacceptabel. We doen er dan ook alles om deze illegale activiteiten te voorkomen”, aldus burgemeester Van Maaren.