Fietsster fietst tot drie keer toe over de A2

Zaltbommel – De politie heeft donderdag, 1 april, tot drie keer toe een vrouw van de A2 gehaald die daar aan het fietsen was. Bij de derde keer is de fiets van de vrouw inbeslag genomen door de politie.

De politie kreeg omstreeks 17.15 uur de eerste meldingen binnen dat de vrouw over de A2 bij Zaltbommel zou fietsen. Agenten zijn hierop met spoed ter plaatse gegaan om poolshoogte te nemen. De politieagenten troffen inderdaad een fietsende vrouw aan ter hoogte van afslag Zaltbommel en hebben haar naar een veilige plek begeleid. De vrouw is door de agenten aangesproken en bekeurd omdat het fietsen over de snelweg verboden en levensgevaarlijk is.

Omstreeks 19.00 uur kregen de agenten weer een melding van een fietsster op de snelweg en zijn opnieuw ter plaatse gegaan. Ter plekke troffen agenten dezelfde vrouw opnieuw aan en hebben haar wederom begeleid naar een veilige plek geleid. De vrouw is hier opnieuw aangesproken door de agenten en gewaarschuwd dat haar fiets in beslag zou worden genomen als ze nogmaals over de snelweg zou fietsen.

Omstreeks 20.45 uur werd de politie wederom gebeld over een vrouw die fietste op de A2. Ditmaal is ze van de snelweg gehaald door de melder en naar een veilige weg gebracht. De agenten vonden het wel genoeg en wilde voorkomen dat ze weer de snelweg kon op fietsen en hebben de fiets inbeslag genomen.

Tegen de vrouw is proces-verbaal opgesteld voor het veroorzaken van gevaar/hinder op de weg. De officier van justitie zal later een beslissing nemen over de straf en de beslag legging van haar fiets.

 

Foto: Politie Bommelerwaard