Man uit Kerkwijk besmet met Coronavirus

Kerkwijk – Dinsdagavond heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis bekend gemaakt dat hun eerste Coronapatiënt een man uit Kerkwijk is. De patiënt zit in isolatie en maakt het na omstandigheden goed.

Vrijdag 18 februari is de man met griepachtige verschijnselen in het ziekenhuis en is opgenomen. Hij was negatief getest op Influenza en hoefde volgens de richtlijnen van het RIVM niet getest te worden op het Coronavirus. Echter vanwege de snelle ontwikkelingen van het virus heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis besloten om alle patiënten met luchtwegklachten op te nemen en te testen op het Coronavirus.

Afgelopen maandag 2 maart bleken de eerste testresultaten van deze patiënt positief. Hij is daarna direct in isolatie geplaatst. De bevestiging van de uitslag kwam dinsdagavond 3 maart van het Erasmus Medisch Centrum. De kamergenoten van waar de patiënt mee lag hebben geen klachten maar zijn uit voorzorg wel in isolatie geplaatst. Ook medewerkers van het ziekenhuis die met de patiënt in aanraking zijn geweest, verkouden zijn of griepachtige verschijnselen hebben worden getest.

De GGD Gelderland-Zuid is bezig met het in kaart brengen met wie deze patiënt contact heeft gehad. Privécontacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze klachten krijgen die passen bij het Coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest.

Gemeente Zaltbommel
De locoburgemeester Adrie Bragt van Zaltbommel zegt: “Sinds vandaag komt het virus ook voor ons dichtbij. Gelukkig maakt de man het naar omstandigheden goed. Ik hoop dat hij snel helemaal beter wordt. Ik kan me goed voorstellen dat met name inwoners uit Kerkwijk zich zorgen maken of vragen hebben. Dat is niet nodig. Wij zijn in nauw contact met RIVM, GGD en het JBZ. Ik heb er alle vertrouwen in dat het JBZ en de GGD de juiste maatregelen nemen en genomen hebben.”