Politieactie in Zaltbommel; Hennep gevonden met straatwaarde van 100.000 tot 150.000 euro

Zaltbommel – Dinsdagochtend heeft er een actie van de politie plaatsgevonden op het gebied van ondermijning. De actie vond plaats bij een bedrijfspand op bedrijventerrein de Wildeman in Zaltbommel. Bij de actie werden henneptoppen gevonden en een persoon aangehouden.

Bij de actie is een 22-jarige inwoner uit de gemeente Vijfheerenlanden aangehouden. Er werden henneptoppen aangetroffen in een bedrijfsauto. De straatwaarde wordt hiervan geschat op 100.000 tot 150.000 euro.

Ook werden er in het pand diverse goederen aangetroffen welke gebruikt worden voor de inrichting van hennepkwekerijen. Daarnaast werkte de Omgevingsdienst Rivierenland mee aan de controle welke bij twee panden diverse overtredingen van milieuwetgeving en het bestemmingsplan hebben geconstateerd.

Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De verdachte is ingesloten door de politie en zal worden verhoord door de recherche. Meerdere aanhouding sluit de politie niet uit. Eveneens worden de bevindingen gedeeld met de gemeente Zaltbommel, zodat zij bestuurlijke maatregelen kunnen nemen.

 

Foto: Politie Bommelerwaard