[Video] Fabriekshal compleet verwoest na zeer grote brand in Poederoijen

Poederoijen – Maandagmiddag omstreeks 13.45 uur is er een zeer grote brand uitgebroken in een fabriekshal aan de Maasdijk in Poederoijen. De fabriekshal van ongeveer 50 bij 15 meter is compleet verwoest door de brand. De brandweer uit Brabant is ter plekke geweest om de brandweer uit Gelderland te ondersteunen bij de bestrijding van de brand.

Vanmiddag is aan de Maasdijk in Poederooijen een zeer grote brand ontstaan in een loods van een bedrijf. De rook was in de verre omgeving te zien. De brandweer heeft laten weten de loods waar de brand uitbrak niet te kunnen redden. De brandweer is met groot materieel aanwezig geweest om te proberen de omliggende huizen te beschermen. De Maasdijk is van beide richtingen afgesloten door de politie. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij deze brand. Inpandig in de loods zou een woonruimte gevestigd zijn. Deze lijkt ook door de brand te zijn verwoest.

Veel bekijks
Door de vakantietijd trok de brand enorm veel bekijks, het gehele dorp leek uitgelopen om de brand te bekijken. Ook langs de Maasdijk aan de Brabantse kant stonden hordes mensen over de Maas de enorme overtrekkende rookwolken te bekijken. De politie is druk bezig geweest om omstanders op afstand te houden om zo de aanrijroutes van de brandweer zoveel mogelijk vrij te houden.

Bluswater is een uitdaging
De brandweer is met zogenaamde groot water transporten aanwezig geweest om de aanwezige brandweerlieden van water te voorzien door dit uit diverse nabij gelegen open water te pompen en met dikke slangen te transporteren over de smalle dijk. De watervoorziening op de plek van de brand zou beperkt zijn geweest, zo beperkt dat de brandweerlieden in het begin niet genoeg bluswater ter beschikking hadden.

NL Alert
De overheid heeft om iets voor 15:00 uur een NL Alert te verzenden: Brand met veel rook in Poederooijen. Als u last van de rook heeft ga, naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Brokstukken
De veiligheidsregio Gelderland-Zuid laat via twitter weten dat er brokstukken van de brand te vinden zijn die met de rook zijn meegekomen. Het advies is om deze met handschoenen op te rapen en bij het restafval te gooien. Ook meldden zij dat het nablussen van de brand nog enkele uren inbeslag gaat nemen.

 

 

Foto: Jurgen Versteeg

 

Foto: Jurgen Versteeg

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Jurgen Versteeg

 

Ook vanuit Brabant (Veen) was de brand duidelijk zichtbaar. Foto: Mark Verlijsdonk