[Video] Ruim 700 beukeringen uitgeschreven bij grote politiecontrole in Zaltbommel

Zaltbommel – De politie heeft vrijdagavond een grote verkeerscontrole gehouden op industrieterrein De Wildeman in Zaltbommel. De politie liet verschillende motoren rond rijden die voertuigen begeleiden naar de controle locatie. De politie deelde ruim 700 beukeringen uit.

Zowel opvallende als onopvallende eenheden van de politie reden rond op motoren om voertuigen te begeleiden naar de controleplaats op het industrieterrein. Ook de Duane was aanwezig om de politie mee te helpen met de controle.

De meeste voertuigen werden naar de controleplaats begeleid wegens technische mankementen of andere verkeersovertredingen. De meeste konden na de controle weer doorrijden, andere moesten het technische mankement ter plekke repareren voorzij hun weg mochten vervolgen.

De politie laat via socialmedia weten dat zijn ongeveer 600 voertuigen hebben gecontroleerd. Er werden 62 bekeuringen opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen zoals, het niet dragen van de gordel, gladde banden, uitlaat, schokdempers en andere voertuig gebreken. Voor snelheid zijn er 624 bekeuringen opgemaakt. Daarnaast zijn er een aantal scooters gecontroleerd op snelheid en vermogen, hiervoor zijn 2 WOK meldingen opgemaakt, dit houdt in dat de scooter opnieuw moet aangeboden bij het RDW voor keuring in originele staat. Van een andere scooter is een begrenzer inbeslaggenomen.

Ook werden er 7 personen aangehouden. Een persoon wegens verdenking van het voor handen hebben van een grote hoeveelheid softdrugs en 1 persoon aangehouden voor het beledigen van een politieagent. Er zijn 5 personen aangehouden op verdenking van gebruik van alcohol houdende drank terwijl zij als bestuurder van een auto reden. 1 van deze had zelfs 1000 ug/l geblazen, bijna 5x zoveel als is toegestaan.

 

 

Foto: 112Maasdriel

 

Foto: 112Maasdriel

 

Foto: 112Maasdriel