[Video] Man (19) overleden nadat auto van de A2 raakt en terecht komt op parallelweg in Zaltbommel

Zaltbommel – Vrijdagavond omstreeks 19:40 uur zijn er twee personen zwaargewond geraakt bij een ernstig ongeluk in Zaltbommel, een van de slachtoffers is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. De auto raakte van de A2 af, vloog over een sloot heen en belandde op zijn kant op het Van Voordenpark.

Onder meer twee brandweervoertuigen, drie ambulances, een traumahelikopter en verschillende politie eenheden kwamen ter plaatse om de slachtoffers hulp te verlenen. Een slachtoffer is net nadat de auto van de sloot raakte uit de auto geraakt. Het andere slachtoffer is nog verder doorgeschoven met de auto. Het slachtoffer werd uit de auto gehaald en gereanimeerd door de hulpverleners. Beide slachtoffers zijn met zwaar letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. 

De politie heeft zaterdagochtend laten weten dat het gaat om twee mannen van 27 en 19 die beide afkomstig zijn uit ‘s-Hertogenbosch. De 19-jarige man is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

Het voertuig reed op de A2 van Den Bosch richting Utrecht ter hoogte van het Van Voordenpark in Zaltbommel tot deze door een nog onbekende reden van de weg raakte. De auto is over de naast gelegen sloot heen gevlogen waarna hij vermoedelijk de lucht in is gelanceerd, hierna is de auto op het Van Voordenpark op zijn zijkant tot stilstand gekomen

 

Onderzoek
Op de A2 ter hoogte van Zaltbommel zijn twee rijbanen afgesloten voor onderzoek, ook is de parallelweg (Van Voordenpark) voor een groot deel afgesloten. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is momenteel onderzoek aan het doen naar de toedracht van het ongeval. 

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk