Woning beschoten in Waardenburg, mogelijk opnieuw verband met afpersingszaak De Groot

Waardenburg – In de nacht van zaterdag op zondag omsteeks 03:00 uur is er opnieuw een woning beschoten, ditmaal aan de Prins Willem Alexanderstraat in Waardenburg. Mogelijk heeft ook dit incident een verband met de afpersingszaak rondom het Hedelse fruitbedrijf De Groot. De politie heeft een onderzoek gestart en kan nog niks bevestigen over een eventueel verband.

Rond 03:00 uur hoorden de bewoners van de woning een harde knal, pas de volgende ochtend ondekte zij het gat in hun raam. De politie kwam zondagmiddag ter plaatse en heeft een onderzoek gestart naar de beschieting. 

Buurtbewoners hebben het vermoeden dat ook ditmaal het verkeerde huis is beschoten, in de buurt zou namelijk een medewerker van De Groot wonen. Dit was ook al het geval bij de beschieting van een woning vorige week in Kerkdriel, ook daar zouden de crimenelen zich een straat hebben vergist. Echter kan de politie ook hier nog niks over bevestigen. Dit is al de vierde beschieting van een woning deze maand die mogelijk verband houd met de afpersingszaak.

De politie heeft in dezelfde nacht een grootschalige controle gehouden wegens de andere drie geweldsincidenten deze maand. Ook heeft de burgemeester van Maasdriel drie veiligheidsrisicogebieden vastgelegd wegens alle incidenten.

 

©Redactie