Achtervolging eindigd in weiland in Hedel, een persoon aangehouden

Hedel – Zondagnacht heeft er een achtervolging plaatsgevonden van een bestuurder die reed met een gestolen voertuig en gestolen kentekenplaten. De achtervolging eindigde in Hedel op een weiland.

Het ‘Automatic NumberPlate Recognition’ (ANPR) systeem gaf aan de politie een melding dat er een auto over de A2 ter hoogte van Vianen zou rijden met mogelijk gestolen kentekenplaten. De auto met deze kentekenplaten reed in zuidelijke richting. Direct namen meerdere politievoertuigen positie in langs de A2 bij Enspijk en Zaltbommel.

Al snel kwam het voertuig in zicht. Bij het zien van ons ontstond een achtervolging. Hierbij werd het stopteken van de politie door de bestuurder genegeerd. Het voertuig kwam uiteindelijk tot stilstand onder aan de afrit Hedel.

De bestuurder zette het vervolgens op een rennen en vluchtte een weiland in. Een van de achtervolgende was een politie hondengeleider. Deze is met zijn hond gaan speuren in het weiland. Al snel werden er twee schoenen aangetroffen. Kort daarna werd ook de bestuurder gezien welke zich verschanste in een rietkraag.

De bestuurder, een 41-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, kon na het dreigen met het inzetten van de politiehond zonder problemen worden aangehouden. De kentekenplaten bleken te zijn gestolen in Amsterdam. De auto bleek gestolen in Hoofddorp. De recherche onderzoekt de zaak.