Asbest vrijgekomen bij zeer grote brand in voormalige champignonkwekerij in Hurwenen

Hurwenen – Dinsdagavond is er een zeer grote brand uitgebroken in een voormalige champignonkwekerij aan de Groenestraat in Hurwenen. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Vanwege de hevige rookontwikkeling werd er een plaatselijke NL-alert verzonden.

De veiligheidsregio Gelderland-Zuid geeft aan dat in een kleine omgeving rondom de brand asbest is vrijgekomen. Omwonende zijn hier over geïnformeerd en morgen zal door een specialistisch bedrijf verder worden gezocht naar de asbestdeeltjes.

In korte tijd schaalde de brandweer op naar GRIP 1 zeer grote brand. Ongeveer zes brandweerkorpsen kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden ook werden verschillende specialisten opgeroepen om te helpen bij het blussen van de brand. Wegens een groot te kort aan bluswater bij de brand werd een specialistisch team uit Geldermalsen opgeroepen. Zij voerde met een slang van één kilometer lengte het bluswater aan naar de plaats van de brand, dit pompte zij uit een vlakbij gelegen plas. Door het handelen van de brandweer kon een naastgelegen loods worden gered van de brand.

Bij de brand raakte er niemand gewond. Gasten die verbleven op een naastgelegen camper standplaats moesten gaan zoeken naar een andere staanplaats, deze gasten werden weggestuurd op last van de brandweer.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk en onderzoek dit moeten gaan uitwijzen. De brandweer zal nog tot diep in de nacht bezig zijn met de nabluswerkzaamheden van deze brand.

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Plaatselijke NL-Alert is verzonden om omwonende te informeren. © Crisis.nl