Bestuurder met joint op de lip aangehouden door politieagent in privé tijd

Zaterdagmiddag was een agent in privé tijd onderweg naar het politiebureau om daar de middagdienst te starten. Dat zijn dienst iets eerder zou beginnen had hij van tevoren ook niet verwacht.

De agent reed gisteren over de A2 en ter hoogte van Vught was er één auto specifiek die wel heel erg opviel. De bestuurder van deze auto maakte er namelijk een gewoonte van om te gaan bumperkleven. Elke keer als de auto die voor hem reed aan de kant ging kroop hij zonder problemen op zijn voorganger. Op een gegeven moment was de agent aan de beurt. De “bumperklever” had kennelijk haast en duwde nog net niet het voertuig van de agent van de weg. De agent is aan de kant gegaan zodat de bumperkleven kon passeren.

Tijdens het passeren keek de agent in de auto van de “bumperklever” en zag dat de bestuurder een joint op zijn lip had.
De agent heeft de dienstdoende agenten die hij moest aflossen gebeld dat hij ondersteuning nodig had voor een aanhouding. Ondertussen was de bumperklever rustig verder gegaan waar hij mee bezig was. De agent is langs de bumperklever gaan rijden en legitimeerde zich met zijn politielegitimatiebewijs.

Ter hoogte van Kerkdriel zetten de bestuurder zijn auto op de vluchtstrook. Dit vond de agent niet zo’n handige locatie waarop ze naar een veiligere locatie zijn gereden. Tijdens de controle bleef de man rustig zijn joint oproken. Zoals de man zelf zei:” ik ben nu toch al gepakt en rook hem nu dus gewoon even op, die joint kost ook geld”. Of de man nu wilde provoceren of dat het inderdaad om het geld ging laten we even in het midden.

De agenten in uniform hebben de man onderworpen aan een speekseltest die aangaf dat er vermoedelijk sprake zou zijn van gebruik soft drugs. De man is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Zaltbommel. Op het bureau heeft een arts bloed afgenomen bij de verdachte dat later in een laboratorium zal worden onderzocht op de aanwezigheid van verdovende middelen. Diverse bekeuringen, melding naar het CBR en een rijverbod van 24 uur zijn de man aangezegd. In afwachting van de bloeduitslagen kan het zijn dat de man zijn rijbewijs moet inleveren.

 

Foto ter illustratie. ©Mark Verlijsdonk // 112Maasdriel