Bosschenaar op scooter ontwijkt intercity op het nippertje in Hedel

Hedel – Woensdagavond heeft een bosschenaar op een snorfiets op het nippertje een intercity ontweken toen hij nog laat het spoor over ging op de Maasdijk in Hedel. De politie zag het allemaal gebeuren.

De agenten deelde via socialmedia hun verhaal:
“Vanavond reden we op de Maasdijk in Hedel. We zagen dat bij de spoorwegovergang de bomen naar beneden waren, we hoorden de bellen rinkelen en de rode lichten knipperden fel.
Opeens horen we de aankomende intercity heel hard en lang toeteren. De intercity reed hard op de spoorwegovergang af. We zagen dat een 24 jarige Bosschenaar de spoorwegovergang over reed met zijn snorfiets. De intercity heeft hem en zijn passagier achterop gelukkig niet geraakt maar dat scheelde niet veel.
Onze hartslag was verdubbeld en we hadden beide kippenvel hoe goed dat het net ging. Tijdens de staandehouding hebben wij de Bosschenaar beloond voor zijn gedrag met een dikke boete en een uitnodiging om te komen kijken als het mis is gegaan op het spoor. Dat laatste sloeg hij af. Het verbaal ligt over een paar dagen op de deurmat.

De machinist zou zich ongetwijfeld ook rot geschrokken zijn. We hebben met de verkeerscentrale van de NS gebeld om aan de machinist te vertellen dat we deze jongen verbaal hebben gegeven. “