Brand in dak van woonhuis aan de Maasdijk in Rossum

Rossum – Maandagmiddag omstreeks 14:35 uur is er een brand uitgebroken in het dak van een woonhuis aan de Maasdijk in Rossum. De brand is mogelijk ontstaan door werkzaamheden aan het dak. Een van de bouwvakkers is na gekeken door de ambulance omdat hij last had van zijn luchtwegen.

De brand is uitgebroken in de isolatie van het dak, de mogelijke oorzaak zijn werkzaamheden aan het dak. De brandweer uit Kerkdriel had de brand snel ondercontrole. De brandweer van Tiel is met de hoogwerker ter plaatse gekomen voor controle en het koelen van het dak. De brandweer spreekt van geluk dat een groot deel van het dak bewaart is gebleven. In de woning is er veel rook en water schade.
De bouwvakker die aan het dak bezig was had een poederblusser gebruikt om het vuur te doven maar hij had het poeder en en wat rook ingeademd. De brandweer heeft eerste hulp verleend en een ambulance laten komen. De man is nagekeken door het ambulancepersoneel.
Wat opviel is dat de brandweermannen eerst mondkapjes op deden voor ze man hulpverleende, dit heeft te maken met de Coronamaatregelen en zorgt er voor dat de hulpverleners de kans op besmetting verkleinen.

Foto’s: Mark Verlijsdonk / 112Maasdriel