Busje met mogelijk drugs gevonden voor vestiging De Groot in Breda

Hedel / Breda – Dinsdagavond is er een 29-jarige man aangehouden in Breda omdat er mogelijk drugs en wapens in zijn bestelbus zouden zitten. De man hield zich op pal voor een vestiging van fruitbedrijf De Groot.

De politie kreeg dinsdagavond een melding dat op de woonboulevard aan de Kruisvoort in Breda een bestelbus stond waar drugs en wapens in zouden zitten. Die werd rond zeven uur aangetroffen. In de bestelauto vonden agenten verdachte pakketten, waar mogelijk drugs in zit, zo meldt Omroep Brabant.

Nadat de politie de bus had ingesloten hebben zij de bestuurder, een 29-jarige man, aangehouden. Wapens zijn vooralsnog niet aangetroffen, zegt een politiewoordvoerder. De bestelauto en de verdachte pakketten worden verder onderzocht. Een bergingsbedrijf heeft onder politiebegeleiding de bus afgesleept.

Parkeerplaats
Opmerkelijk is dat de bus zich ophield pal voor de Bredase vestiging van fruitbedrijf De Groot. Echter kan de politie woordvoeren hier niet verder op in gaan.

Het bedrijf wordt al langer geterroriseerd door criminelen. Dit begon allemaal nadat het bedrijf in mei 2019 tussen een lading bananen vierhonderd kilo cocaïne hadden gevonden en de politie hierover hadden ingelicht. Sindsdien worden de directeuren en (oud-)medewerkers bedreigd, afgeperst en geterroriseerd door de criminelen. Zo is er afgelopen weekend nog een woning beschoten van een medewerker.

 

Foto ter illustratie ©112Maasdriel