Camerabeelden van beschieting woning Hedel van medewerker De Groot getoond in Opsporing Verzocht

Hedel – Dinsdagavond heeft het programma Opsporing Verzocht de afpersingszaak rondom het Hedelse fruitbedrijf De Groot uitgebreid behandeld. Ook zijn er nieuwe camerabeelden getoond van de beschieting van een woning in Hedel.

In het programma wordt de hele afpersingszaak samenvattend doorlopen, ook worden er al eerder vertoonde camerabeelden laten zien van de granaatvondst in Kerkdriel. Ook worden er nieuwe camerabeelden getoond, deze beelden laten zien hoe een persoon een week geleden een woning beschiet aan de Hondsneststraat in Hedel.
Ook worden de beschietingen in Kerkdriel en Velddriel benoemd. Echter verteld de woordvoerdster in het programma dat de politie nog niet een op een kan vaststellen dat de beschietingen in verband staan met de eerdere aanslagen rondom het fruitbedrijf.

Opvallend aan de nieuw getoonde camerabeelden van de beschieting in Hedel is dat het wapen van de verdachte de eerste keer weigert, waarna de hij lijkt af te druipen. Echter controleert hij zijn wapen waarom hij weigert. Dan gaat de schutter het opnieuw proberen, dit keer met succes. Hij kan een schot lossen waarna probeert hij een volgend schot te lossen, echter weigert het wapen opnieuw waarna de persoon weg rent. De politie denkt dat de schutter, met eventueel hulp, na zijn daad is gevlucht met een auto weg van de Hondsneststraat. Het vermoedden gaat bij de politie dat de schutter met een auto is gevlucht de A2 op richting Utrecht.

De politie roept op om eventuele getuigen van de beschietingen in Hedel, Kerkdriel en Velddriel zich te melden. Ook vraagt de politie de mensen die eventueel in de nacht van de beschieting in Hedel (zaterdag 1 mei op zondag 2 mei) tussen 03:00 en 04:30 uur in Hedel of op de A2 reden met een dashcam deze beelden veilig te stellen en contact op te nemen. De politie geeft aan alert te zijn in de Bommelerwaard voor eventueel vervolg aanslagen, maar vraagt ook aan mensen die in de nacht rijden alert te zijn en bij verdachte situaties of voertuigen direct 112 te bellen. Ook vragen zij mensen hun dashcam aan te zetten als zij in de nacht rondrijden in de Bommelerwaard.

Contact op nemen met de politie kan via 0900-8844 of via meldmisdaadanoniem (0800-7000).

 

Foto: Opsporing Verzocht. De verdachte op het moment dat hij schiet op de woning in Hedel.