Dag na schietincident in Kerkdriel opnieuw woning beschoten, dit maal in Velddriel

Velddriel – Een dag na een onder vuurgenomen voordeur in Kerkdriel is er opnieuw een woning beschoten, ditmaal aan de Klompenmakershof in Velddriel. De politie onderzoekt of de beschietingen in verband staan met elkaar en of er ook een link is met de afpersingszaak rondom fruitbedrijf De Groot.

Een getuigen hoorde omstreeks 04:00 uur een harde knal. Dit was vermoedelijk het vuurwapen dat werd gebruikt. De politie heeft, net als zondagochtend, onderzoek gedaan met een speurhond en drone. Ook de Forensische Opsporing kwam ter plaatse voor sporenonderzoek en het opvragen van camerabeelden in de buurt.
Ook de ANPR-camera’s die in de buurt van Velddriel staan zullen worden bestudeerd voor het onderzoek. Deze ANPR-camera’s staan op meerdere inritten van de Bommelerwaard gepositioneerd en vormen samen een ‘schild’.

Eerdere beschietingen
Naast dat er gisteren een soort gelijk incident plaatsvond in Kerkdriel is er een week geleden ook een woning beschoten in Hedel. Bij de woning in Hedel is voor afgaand de beschieting ook al een keer brandgesticht. Toen kon de politie bevestigen dat het zou gaan om een link met de afpersingszaak van het Hedelse fruitbedrijf De Groot.
Echter wil de politie geen uitspraken doen over een eventuele link voor er uitgebreid onderzoek is geweest naar de beschietingen.

 

Foto: 112Maasdriel

 

Foto: 112Maasdriel