Drie aanhoudingen bij onderzoek naar belastingontduiking en witwassen in Maasdriel

Maasdriel – De meerdere overheidsdiensten waaronder de politie, FIOD, Duane en belastingdienst hebben vrijdagmiddag meerdere invallen gedaan in de gemeente Maasdriel en Meierijstad. De invallen werden gedaan voor een groot onderzoek naar belastingontduiking en witwassen. Drie verdachten zijn aangehouden.

Op meerdere adressen in de gemeente Maasdriel zijn doorzoekingen geweest. Zo waren de overheidsdiensten in grote getallen aanwezig bij woningen in de Rooijensestraat en de Kivietsham in Hoenzadriel en in de Lange Weistraat in Velddriel. Ook werd er een bedrijfspand op industrieterrein De Geerden in Velddriel onderzocht.

Resultaten
De belastingdienst zou onder meer beslag hebben gelegd op bankrekeningen, onroerend goed, voertuigen en andere bezittingen van verdachten. Ook is er op meerdere plekken administratie inbeslag genomen. Ook vonden de onderzoeksdiensten meerdere verborgen ruimtes en verboden wapens, waaronder een taser en een vuurwapen. Bij de onderzoeken zijn drie personen aangehouden.

Burgemeester Van Kooten
“Dit soort criminele activiteiten ondermijnen onze samenleving. Daar is geen plaats voor in onze gemeente. Ik juich acties als deze, waarbij we als overheidsdiensten de handen ineenslaan in de strijd tegen ondermijning, dan ook zeer toe.” zo meldt de Burgemeester Van Kooten die vrijdagmiddag ook aanwezig was bij het onderzoek op De Geerden in Velddriel aan het Brabants Dagblad.

De overheidsdiensten zijn nog bezig met het onderzoek naar de ondermijningen. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

 

Foto’s: 112Maasdriel