Granaat gevonden voor de deur van een appartementencomplex in Kerkdriel

Kerkdriel – De omstreeks 05:00 uur gevonden granaat houd Kerkdriel bezig. Onze verslaggevers die ter plaatse zijn geweest bij het incident zetten voor u de feiten op een rij. Lees wat er zich maandagochtend heeft afgespeeld hier onder.

Rond 4:45 uur heeft een krantenbezorgster de granaat voor de ingang van een appartementencomplex gevonden. Zij heeft hier op de politie ingeschakeld. Deze gingen ter plaatse en omstreeks 05:30 uur hebben deze groot opgeschaald toen het bleek dat het daadwerkelijk om een granaat ging. Ook is er langs de granaat op de muur het cijfer 99 gespoten met graffiti, of dit in verband staat met het explosief is nog onbekend.

De granaat omstreeks 05:45 uur. Foto: 112Maasdriel
Er is 99 gespoten op de muur. Foto: Mark Verlijsdonk

 

De politie heeft de omwonende ontruimt. Waaronder de Burgemeester Henny van Kooten die woonachtig is in het appartementencomplex. Of er een verband was tussen de granaat en Burgemeester is onbekend.De hulpdiensten schalen op en zetten de omgeving af. De EOD is dan nog onderweg.

Omstreeks 07:30 uur is de EOD al enige tijd ter plaatse en bekommeren zij zich over de granaat, deze blijkt inmiddels echt te zijn. De omgeving word nog verder afgezet en veel winkels moeten dicht blijven.

De EOD is ter plaatse. Foto: Mark Verlijsdonk

 

Om 10:00 uur word gemeld dat het explosief onschadelijk is gemaakt. Een onderzoeksteam van de politie is onderzoek gestart maar gaan eerst kijken of er nog meer gevaar is in de buurt. De afzetting blijf en veel winkels kunnen nog steeds niet open.

Onderandere een speurhond doet onderzoek. Foto: Mark Verlijsdonk
Onderzoeksteam is ter plaatse. Foto: Mark Verlijsdonk

 

Mogelijk verband met fruitbedrijf De Groot in Hedel

Al maanden zitten drie mannen vast die twee bedreigingen hebben gestuurd naar de eigenaar van De Groot. Een blunder van het Openbaar Ministerie was dat zij verschillende adres gegevens van personeelsleden van De Groot in het dossier hadden staan. Ook verdachten hebben hier dus in kunnen kijken.
Of er een verband is met De Groot, is nog niet officieel bekend gemaakt. Maar Burgemeester van Kooten meld dit: “Inmiddels ook vernomen te hebben dat misschien iemand anders het doelwit is.” Veel omstanders meldde aan verslaggevers van 112Maasdriel dat een medewerker en tevens zoon van de eigenaar van De Groot ook woonachtig is in het complex.