Grote politieactie in gemeente Maasdriel politie doet meerdere invallen

Maasdriel – Dinsdagochtend zijn er in de gemeente Maasdriel verschillende invallen geweest in vijf loodsen, drie woningen en in Den Bosch werd er binnen gevallen in één woning. Het betreft een actie in een onderzoek naar de productie en handel in hennep. In totaal is de politie op negen locaties binnen gevallen.

In Kerkdriel zijn twee woningen en twee loodsen doorzocht, in Velddriel twee loodsen, in Ammerzoden één woning en in Den Bosch één woning.
Aan de actie deden verschillende specialisaties mee van de politie. Zo werden er speurhonden ingezet die zijn gespecialiseerd in het zoeken van geld, drugs en verborgen ruimtes. Een ondersteuningseenheid die zijn gespecialiseerd in het snel kunnen binnen treden van een woning, ook als er deuren moeten worden geforceerd. En de Douane werd ingezet wegens hun specialisme van het zoeken van verborgen ruimtes. Aan de actie deden ongeveer honderd agenten mee.

De politie is het onderzoek ongeveer één jaar geleden gestart na meerdere signalen en anonieme tips. Er zou een groepering zich bezig houden met de productie en handel in hennep. In het onderzoek kwamen ze terecht bij deze negen locaties. 

Maasdriel
Aan de Wordenseweg in Kerkdriel werd een woning doorzocht door verschillende eenheden van de politie. Ook ging er een speurhond de woning in.
Ook werd aan de Nijverheidssstraat in Kerkdriel is een autoschadebedrijf doorzocht door de politie, speurhonden en Douane. Daar werden ook verschillende personenauto’s doorzocht die er te koop stonden. 
Dan werden er loodsen doorzocht aan de Oude Weistraat in Velddriel, Lange Weistraat in Velddriel en de Duitseweistraat in Kerkdriel.
(artikel gaat verder onder de foto’s)

Den Bosch
In Den Bosch werd er aan de Wethouder van Soestbergenstraat ook een woning binnen gevallen. De deur was door de ondersteuningseenheid van de politie geforceerd om naar binnen te komen. Een bestelwagentje werkt vervolgens inbeslag genomen door de politie.
(artikel gaat verder onder de foto’s)

 

Resultaten
Er zijn enkele voertuigen en gegevensdragers in beslag genomen, verborgen ruimtes ontdekt, technische middelen om anderen criminelen of politie/justitie in de gaten te houden gevonden. Ook zijn meerdere kluizen ontdekt waarvan de inhoud nog onbekend is. Verder zijn veel gegevensdragers in beslag genomen en opvallend veel autosleutels en afstandsbedieningen. 
Of er ook mensen zijn aangehouden is nog onbekend.

 

Foto’s: Mark Verlijsdonk // 112Maasdriel