Grote zoekactie voor drenkeling op de Waal tussen Tiel en sluis Sint-Andries

Sint-Andries – Vrijdag ochtend vanaf 10uur zijn de Brandweer, Politie, Ambulancedienst en Rijkswaterstaat aan het zoeken naar een drenkeling op de Waal tussen Tiel en Sluis Sint-Andries. Een vrachtschip dat van Tiel naar de sluis voer is onderweg een bemanningslid verloren, onbekend is waar op de route. De zoekactie is na 3 uur om 13:00uur gestaakt.

 

Een vrachtschip dat Vrijdag ochtend van Tiel naar Sluis Sint-Andries voer is tijdens deze route een bemanningslid verloren. De bemanning van het schip kwam hierachter toen ze in de sluis wilde varen. Onbekend is waar ze het bemanningslid zijn verloren. De Politie is een onderzoek gestart op de boot en hebben de boot ook onderzocht, zeker is dat de persoon niet meer op de boot is.

De hulpdiensten werden Vrijdag om 10uur s ‘ochtends opgeroepen voor een persoon ter water. Eerst werd omgeving Tiel gealarmeerd waarna omgeving Bommelerwaard gezien de stroming. Zo werd de brandweerboot uit Tiel en Kerkdriel opgeroepen, de Politiehelikopter, de Lifeliner (traumahelikopter ambulance), Rijkswaterstaat met boten, Waterpolitie en een speciaal drone team om mee te helpen zoeken. Helaas voor nu is er nog niemand gevonden. De vraag is of het bemanningslid nog wel (levend) wordt aangetroffen. 

 

Gestaakt

Om 13:00 uur heeft een woordvoerder gemeld dat de zoekactie die 3 uur heeft geduurd is gestaakt. Er is niemand aangetroffen, de politie doet onderzoek hoe dit heeft kunnen gebeuren.