Harde knallen in Kerkdriel en Tiel, voordeur en ruiten van woning sneuvelen

Tiel / Kerkdriel – Maandagavond waren er in Kerkdriel en in Tiel harde knallen te horen. In Tiel is een voordeur van een woning ontzet en lagen en sneuvelde er ramen. In Kerkdriel is er zover bekend geen schade.

Aangezien meerdere geweldsincidenten in Tiel en de Bommelerwaard gingen de gedachtes ook rond dat het een mogelijk verband zou hebben met de afpersingszaak van het Hedelse fruitbedrijf De Groot. De politie laat weten dat de zaak in onderzoek is, maar dat zij geen direct verband zien.

In Kerkdriel klonk rond 22:45 uur een harde knal die tot wijd in de omgeving was te horen. Niet veel later kwam er een melding van een woningbrand aan de Kerkstraat in Kerkdriel. De brandweer en de politie kwamen massaal ter plaatse, maar troffen niks aan.
Ongeveer 30 minuten later omstreeks 23:15 uur klonk er weer een harde knal in het drop. Hierop volgde geen melding en er is ook niet bekend waar deze uiteindelijk was. De woordvoerder van de politie zei dat het in beide gevallen waarschijnlijk om zwaar vuurwerk ging.

Een aantal uur later omstreeks 02:00 uur was er ook een harde knal te horen in Tiel. Dit keer was er wel schade aangebracht. Een voordeur van een woning aan de Drumptselaan was volledig ontzet en ook waren er verschillende ramen gesneuveld. Vermoedelijk gaat het om een vuurwerkbom die tegen de voordeur zou zijn geplaatst. De politie onderzoekt hier of het gaat om een doelbewuste actie.
De politie zoekt getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Dit kan via het algemene politienummer 0900-8844. Blijf je liever anoniem? Dan kun je ook bellen naar 0800-7000.

 

De Groot
Er zijn al verschillende geweldsincidenten in Tiel en de Bommelerwaard geweest. Dit had alles te maken met de afpersingszaak van het Hedelse fruitbedrijf De Groot.

Begin dit jaar lag er een granaat die op scherp voor een appartenmenten complex in Kerkdriel. Twee maanden geleden werdt er in Hedel een voordeur in brand gestoken, dit was een voordeur van een medewerker van De Groot. Één dag later waren er twee woningen beschoten in Kerkdriel. En nog geen week later was er een mogelijk verband met een brandstichting van een voordeur van een woning in Tiel.

 

Foto: Politie Tiel