Hardloper overleden na aanrijding in Zaltbommel, dader slaat op de vlucht

Zaltbommel – Zondagmiddag omstreeks 12:30 uur is er een hardloper aangereden door een bestelbusje op de Ketelsteeg in Zaltbommel. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om de hardloper te reanimeren. De dader reed direct na de aanrijding door. Het slachtoffer is later in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

Onder meer de brandweer, een ambulance en de traumahelikopter kwamen ter plaatse bij het ongeval. Het slachtoffer is onder begeleiding van de MMT-Arts zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

De politie bevestigd dat de bestuurder die de hardloper heeft aangereden direct door is gereden na de aanrijding. Enkele omwonende en voorbijgangers hebben het slachtoffer aangetroffen en de hulpdiensten ingeschakeld.

De politie heeft na de aanrijding een onderzoek ingesteld. Daarbij hebben zij een Burgernet melding verstuurd of mensen willen uitkijken naar een donker blauw bestelbusje met een kapotte koplamp of spiegel.

 

Update
De politie heeft maandag, 31 mei, de vermoedelijke bestuurder aangehouden. Het gaat om een 39-jarige man uit Oss. Het bestelbusje werd al 30 mei omstreeks 16:00 uur aangetroffen op een parkeerplaats in Zaltbommel. De politie geeft aan dat zij de man gaan verhoren.

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk