Lichaam gevonden in de Maas tijdens zoektocht naar man (22) die woensdagavond overboord sloeg

Hoenzadriel / Empel – De brandweer en politie zijn woensdagavond lange tijd bezig geweest met een zoekactie op de Maas ter hoogte van Empel. Daar zou een man omstreeks 21:30 uur uit een boot zijn gevallen. De volgende dag, donderdagmiddag 4 augustus, werd er een lichaam gevonden in de Maas ter hoogte van Hedel.

Een politiewoordvoerder laat weten dat de persoon waarschijnlijk rond 21:30 uur van een speedboot is gevallen. De man zou samen met nog drie andere op de speedboot hebben gezeten. Het slachtoffer, een 22-jarige man uit Sint-Michielsgestel, zou ter hoogte van de ingang van het Maximakanaal in Empel overboord zijn geslagen.

Om de man snel te kunnen vinden werden er meerdere hulpdiensten opgeroepen. Aan beide kanten, zowel in Gelderland als in Brabant, werd er door de hulpdiensten gezocht. Onder meer de Brandweer duikers van Den Bosch en de oppervlakteredders van Brandweer Kerkdriel kwamen ter plekke langs de Maas om mee te zoeken, ook de politie kwam ter plaatse om mee te zoeken. Voor de zekerheid werd er aan beide kanten van de Maas een ambulance klaargezet. Na ongeveer één uur zoeken staakte de hulpdiensten de zoekactie.

Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie zocht vandaag verder naar de overboordgeslagen man. Donderdagmiddag werd er tijdens deze zoektocht een lichaam aangetroffen in de Maas ter hoogte van Hedel. Hoewel de officiële indentificatie van het lichaam nog wordt uitgevoerd door de politie gaan zij er al wel vanuit dat dit de 22-jarige man betreft. De familie van de man is geïnformeerd over de vonst.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is onbekend, de politie heeft een onderzoek naar het ongeval ingesteld.

 

 

Foto: Jurgen Versteeg