Loods aan de Wertsteeg in Kerkdriel werd gebruikt voor productie van crystal meth

Kerkdriel – Op 23 februari is de politie een onderzoek gestart in een loods gelegen aan de Wertsteeg in Kerkdriel. Deze week maakte de politie bekend dat dit onderzoek inverband stond met een inval in Woerden en de vonst van tientallen kilo’s crystal meth.

De politie heeft een drugslab ontdekt en tien verdachten aangehouden. Bij de actie is onder meer een grote partij crystal meth in beslag genomen. Het onderzoek werd gestart na een melding van een bedrijf die de politie tipte over personen die een grote hoeveelheid caustic soda, een middel voor het ontstoppen van de afvoer of gootsteen, kochten. De recherche startte een onderzoek dat uiteindelijk leidde tot de aanhoudingen in Woerden en de vondst van tientallen kilo’s crystal meth.

Op basis van vervolgonderzoek deed de recherche op woensdagavond 23 februari een inval bij een loods in Kerkdriel, waar eveneens crystal meth werd geproduceerd. Ook hier werden productie en een nog nader te bepalen hoeveelheid crystal meth aangetroffen. De recherche verdenkt de verdachten ervan deze loods gehuurd te hebben. De verhuurder is geen verdachte in het onderzoek.

De negen verdachten stonden donderdag bij de raadkamer. De rechtbank heeft hun voorarrest verlengd. Op 2 maart werd een tiende verdachte aangehouden. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De recherche zet het onderzoek voort.

 

Ook de brandweer kwam ter plaatse bij de loods aan de Wertsteeg. Foto: Mark Verlijsdonk