Loods compleet afgebrand door zeer grote brand in Hedel

Hedel – Vanochtend omstreeks 10:30 uur is er een zeer grote brand geweest op de Drielseweg. De brand heeft uren geduurd en om de grote is er zelf opgeschaald naar GRIP 1. De loods is compleet verwoest door de brand. Een slachtoffer is met ademhalings problemen afgevoerd naar het ziekenhuis.

De brandweer was groots uitgerukt naar de brand met ongeveer 8 korpsen. Eerst ging het om brand enkel binnen het pand, maar de brand was zo groot dat hij aan de achterkant uitsloeg waardoor de rest van het pand compleet instortte. In de loods zouden volgens de brandweer motoronderdelen en motorkleding liggen. 

Door de hitte zijn er bij Uitvaartcentrum Stork enkele ramen gesneuveld. Het uitvaartcentrum heeft ook last van rook en waterschade. Er was niemand in het pand van Stork aanwezig. De brand heeft veel last veroorzaakt voor het verkeer, zo werd de gehele Provincialeweg tussen Velddriel en Hedel afgezet.

De brandweer is bezig geweest met een kraan om de brand te blussen. Toen zij net terug naar de kazerne gingen werden ze alweer terug gepiept omdat er weer brand was ontstaan. Hoelang het nablussen nog gaat duren is onbekend.