Meerdere incidenten op eerste dag kermis Kerkdriel

Kerkdriel – Zaterdagavond 13 Juli was de eerste dag van de kermis in Kerkdriel. De beveiliging, EHBO, ambulancedienst en politie hadden het niet rustig. Ook is er van een politieauto een ruit ingeslagen.

Naast kleine opstootjes is er ook een 19-jarige man aangehouden. Bij deze aanhouding werd veel verzet getoond door de verdachte. De verdachte die zich onderweg naar de kermis ook al niet kon gedragen omdat hij het nodig vond om op de motorkap van een politieauto te springen kwam omstreeks 21:00 uur aan op de kermis met een klein groepje vrienden. Hij kreeg direct problemen met de beveiliging omdat hij zich niet kon gedragen. Hij heeft zelfs 2 beveiligers mishandeld en met de dood bedreigd waarna hij is aangehouden.

Nadat de persoon door de beveiligers in burgerarrest was aangehouden en de politie werd ingeschakeld ging het door. Tijdens het wachten op de politie werd de meneer zeer agressief. Toen de politie eenmaal terplaatsen was ging hij door het lint, zo heeft de beveiliging onder toeziend oog van de politie de schreeuwende en scheldende meneer onder controle gebracht en overgedragen. Toen de agenten met de beveiliging nog over het voorval stonden te praten werd door de verdachte de ruit van het politievoertuig waar hij in zat ingeslagen.

Ambulances

Ook moesten er 2 ambulances met spoed naar het evenement komen voor mensen die het bewustzijn waren verloren. De beveiliging en EHBO hebben deze waar nodig ondersteund. En in beide gevallen zijn de personen afgevoerd naar het ziekenhuis