Explosief gevonden op Gasthuisstraat in Kerkdriel

Kerkdriel – Maandagmorgen omstreeks 5:35 uur is er een explosief gevonden aan de Gasthuisstraat in Kerkdriel. Het mogelijke explosief ligt voor de ingang van een appartementencomplex.

De politie, brandweer en ambulance zijn grootschalig ter plaatse. Alle omwonende worden geëvacueerd en opgevangen in het gemeentehuis. Het explosief is een handgranaat.

Langs de deur van de appartementencomplex is met graffiti nummer 99 gespoten. Of er een verband is met het explosief is onduidelijk.

Omstreeks 06:30 uur is de EOD (ExplosiefeOpruimingsDienst) ter plaatse gekomen. 

07:30 uur: De EOD is het explosief aan het onderzoeken. De hulpdiensten staan grootschalig op gesteld omdat zij van het ergste uit gaan. Hoelang het nog gaat duren is onbekend.

De granaat.

07:40 uur: De woordvoerster laat weten dat de Burgemeester woon achtig is in het appartementencomplex. Het is onbekend of het een direct verband heeft. Het explosief zou door de krantenbezorger zijn gevonden.

07:45 uur: Zojuist is bevestigd dat het om een explosief gaat.

09:45 uur: De politie is een onderzoek gestart. Een onderzoeksteam is ter plaatse zij hebben onderandere speurhonden bij.

09:50 uur: De woordvoerdster laat weten dat het explosief onschadelijk is gemaakt. Het gevaar is nog niet direct geweken. De afzetting en hulpdiensten blijven nog voor een onbepaalde tijd op het incident.

Verdere update van het incident zijn hier te vinden.