Mogelijke schietpartij op woning Saturnushof, mogelijk verband met afpersingszaak De Groot

Kerkdriel – Op dinsdagochtend 30 juni staat de Saturnushof in Kerkdriel op zijn kop. De hele straat is afgesloten en politie en Forensische opsporing staan in de straat.

De politie verteld een melding te hebben gehad van een schietpartij. Zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De politie is de zaak aan het onderzoeken. Volgens een annonieme bron betreft het de woning van iemand die betrokken is bij het bedrijf De Groot Fresh Group. Tegen dat bedrijf loopt al enige tijd een afpersingszaak.

Het is onrustig in de gemeente Maasdriel. Maandag 29 juni was het raak in Hedel, daar werd een voordeur in brand gestoken van een werknemer van De Groot Fresh Group. Eerder dit jaar is er ook een handgranaat voor een deur van een appartementencomplex gelegd waar de zoon van De Groot woont.

‘In de afpersingszaak zouden twee mannen een bedrag van 1,2 miljoen euro van de fruithandel hebben geëist. Het geld diende als compensatie voor verliezen in de drugshandel, die waren ontstaan binnen de drugsmaffia na een onderschepte partij in mei 2019 op het terrein van De Groot in Hedel’ zo meldt Omroep Gelderland.

 

Foto: Mark Verlijsdonk // 112Maasdriel