Onrust blijft in Kerkdriel; weer wordt er een caravan in brand gestoken aan de Ipperakkeren

Kerkdriel – Ook na de jaarwisseling blijft het onrustig met brandstichtingen in Kerkdriel. Na de vorige caravan die in brand werd gestoken, op 2 januari, volgde er nog meer brandstichtingen. En vandaag, 8 januari, werd er weer een caravan in brand gestoken nabij het pleintje voor de flats aan de Ipperakkeren.

De brandweer kwam ter plaatse om de caravan te blussen. Ook deze keer stond er veel jeugd rondom de brand. Even later arriveerde de politie, de jeugd was toen al vertrokken. De gemeente komt de afgebrande caravan ophalen. 

Al sinds de jaarwisseling is het zeer onrustig in Kerkdriel. Steeds opnieuw zijn er brandstichtingen van autobanden, stapels kerstbomen en caravans. De brandweer heeft sinds de jaarwisseling al zes keer moeten uitrukken voor een buiten- of caravanbrand. De meeste uitrukken zijn op de Ipperakkeren.

Het inzamelpunt van kerstbomen op de parkeerplaats van voetbalvereniging DSC is al twee keer in brand gestoken, dit gebeurde op 3 en 7 januari. Bij de brand op 7 januari werd de brandweer, vlak na dat zij de brand hadden geblust, opgeroepen voor een stapel kerstbomen die in brand stonden op het voormalige voetbalveld in Rossum. Ook hier is het inzamelpunt van de kerstbomen in brand gestoken.

Op 7 januari werd voor de tweede keer het ‘kerstbomen inzamelpunt’ bij DSC in brand gestoken. Foto: Mark Verlijsdonk