Opnieuw aanslag op medewerker van fruitbedrijf De Groot, woning in Hedel beschoten

Hedel – In de nacht van zaterdag op zondag is er een woning beschoten aan de Hondsneststraat in Hedel. Het gaat om de woning van een van de medewerkers van fruitbedrijf De Groot. Eerder werd de voordeur van dezelfde woning in brand gestoken.

De politie kreeg omstreeks 03:30 uur een melding dat er iets aan de hand was bij de woning. Ter plaatse troffen de agenten één kogelgat in een van de ramen van de woning aan. De politie stelde direct een onderzoek in.

De politie meldt dat het gaat om de woning waar vorig jaar een brandstichting is gepleegd. Na deze brandstichting op 29 juni 2020 volgde er de volgende nacht een schietpartij op twee woningen in Kerkdriel. Ook deze hadden een verband met de afpersingszaak rondom het Hedelse fruitbedrijf. Echter kan de politie nog niet bevestigen dat dit schietincident in verband staat met de eerdere brandstichting.

Het fruitbedrijf wordt inmiddels al bijna twee jaar afgeperst door criminelen die boos zijn omdat het fruitbedrijf een lading cocaïne van 400 kilo ontdekt had in een lading bananen. Het bedrijf schakelde bij de vondst de politie in die de partij in beslagname. Na de vondst volgde er verschillende dreigementen richten de directie van het bedrijf waarin 1,2 miljoen euro werd geëist als compensatie. Zou deze compensatie niet worden betaald zou er een willekeurige medewerker worden geliquideerd. En als de politie werd ingelicht, zou er extreem geweld volgen. De eigenaren sloegen alsnog direct alarm. Sindsdien wordt het bedrijf, directieleden, familie en werknemers fors beveiligd.

Inmiddels hebben er de afgelopen weken meerdere verdachten voor de rechter gestaan. Zo werd een 21-jarige man uit IJsselstein veroordeeld tot vijf jaar cel voor betrokkenheid bij het gooien van een handgranaat in Kerkdriel.

Getuigen gezocht
Bij het schietincident zijn er al sporen veiliggesteld en een buurtonderzoek ingesteld door de politie. Ondanks dat zoekt de politie alsnog getuigen en mensen met mogelijke camerabeelden. Ook laat de politie weten dat er mogelijk gebruik is gemaakt van een auto of ander vervoersmiddel.

Mocht u tussen 2.00 en 4.00 uur iets hebben gezien, in en rond Hedel een verdacht voertuig hebben gezien of eventueel iets verdachts hebben vastgelegd op uw camera’s zich te meldden bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

 

Foto van de brandstichting op 29 juni 2020 ©Streek.nu