Politie achtervolgd auto vol met gestolen goederen

Velddriel – Maandagochtend omstreeks 08:00 uur zagen agenten van de politie Bommelerwaard een groene Fiat Seicento rijden over de Provincialeweg in Velddriel. De groene Fiat was dusdanig zwaar beladen dat de achterkant van de Fiat bijna op de grond stond. Daarop wilde de agenten het voertuig gaan controleren maar hij negeerde het stopteken en vluchtte. De achtervolging kwam teneinde in Wamel waar de agenten de mogelijkheid hadden gevonden om de auto van de weg te drukken.

De groene Fiat was dusdanig zwaar beladen dat de achterkant van de Fiat bijna op de grond stond. Omdat de politie behoorlijk nieuwsgierig was wat de reden was dat de Fiat zo zwaar was beladen hebben zij de bestuurder een stopteken gegeven.

De bestuurder reageerde niet op het stopteken waardoor de politie voor het voertuig is gaan rijden en vervolgens een stopteken aan de achterzijde van de politieauto gaven. Nu was bestuurder van de Fiat wel scherp alleen was niet van plan om zijn medewerking te gaan verlenen. De bestuurder trapte op de rem, keerde zijn voertuig en ging er vandoor. De agenten hebben de achtervolging ingezet en zijn met zwaailicht en sirene achter het voertuig aangereden. Tijdens de achtervolging werden diverse andere politie eenheden aangestuurd om de bestuurder van de groene Fiat Seicento te stoppen.

Op de van Heemstraweg N322 ter hoogte van Heerewaarden probeerde een burger de politie te helpen door zijn auto te gebruiken om de weg te blokken. De bestuurder van de Fiat Seicento zag een mogelijkheid om deze auto heen te rijden en het fietspad op te rijden. Omdat de achtervolging nu al even bezig was had de politie besloten om de bestuurder van de Fiat te stoppen. Op een kruising in Wamel zag een van de politie eenheden de kans om de Fiat van de weg te drukken waardoor de verdachte kon worden aangehouden.

De verdachte, een 65-jarige man uit Waalre, is aangehouden en ingesloten in Tiel. In de auto troffen de agenten diverse goederen aan waarvan zij vermoeden dat deze van diefstal afkomstig zijn. De politie is op zoek naar de eigenaar van deze goederen. 
Herken je een van deze goederen? De politie verzoekt dan om contact op te nemen middels 0900-8844 onder vermelding van registratienummer: 2020198606.

Foto’s: Politie Bommelerwaard