[Video] Politie geeft beelden vrij in onderzoek granaatgooier in Kerkdriel

Kerkdriel – Op zondagavond 12 januari 2020 werd een handgranaat gegooid richting de portiek van een appartementencomplex aan de Gasthuisstraat in Kerkdriel. De politie maakt bewakingsbeelden openbaar van de dader, die waarschijnlijk niet alléén heeft gehandeld.

Op maandag 25 mei is een 20-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze zaak. Of deze man degene is die de handgranaat gooide, wordt onderzocht.

 

A2 richting Utrecht

Vermoedelijke vluchtroute

De aangehouden verdachte komt uit de regio Utrecht. De politie sluit niet uit dat mogelijke andere betrokkenen ook uit die omgeving komen.
De auto waarin de dader en zijn handlanger(s) vermoedelijk reden, ging de A2 op in de richting van Utrecht. Het gaat mogelijk om een Mercedes A-klasse.

 

Gooien granaat op beeld

Die zondag 12 januari verscheen bij het complex rond 23.45 uur een verdachte op beeld. Hij spoot met een verfbus ‘99’ op een muur en belde aan bij één van de woningen.
De man rende vervolgens weg en zodra hij buiten beeld was, werd de handgranaat gegooid. Die bleef recht voor de deur van de portiek liggen.

 

Veilig afgevoerd

Toen de handgranaat de volgende ochtend ontdekt werd, bleek dat deze op scherp stond. De schade had enorm kunnen zijn. Gelukkig heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie de handgranaat veilig kunnen afvoeren.
Er was destijds veel aandacht voor het incident, mede omdat de burgemeester van Kerkdriel in het bewuste appartementencomplex woont. Het beoogde doelwit was waarschijnlijk echter een andere bewoner.

 

 

Foto: 112Maasdriel