Politie houdt man aan die rondrijdt met gestolen kentekenplaten in Hedel

Hedel – Vrijdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij met gestolen kentekenplaten reed. Dit gebeurde op de Middelingenseweg in Hedel.

De politie hield het voertuig staande ter controle. Omdat de kentekenplaten die de man had op zijn Volkswagen Polo eigenlijk op een Peugeot hoorde.
Toen de agenten met de man in gesprek waren was de hij al erg zenuwachtig. Toen de agenten hem confronteerde met zijn gedrag vertelde hij dat het allemaal wel mee viel en gaf hij bibberend zijn rijbewijs aan de ambtenaren.

Het was voor de agenten inmiddels wel duidelijk dat een aantal zaken niet klopte. Na een kort onderzoek troffen de agenten op de achterbank de kentekenplaten aan die eigenlijk op de Polo moesten zitten. 

 

Aangifte
De agenten wilde meteen doorpakken en kijken of er aangifte was gedaan door iemand dat zijn kentekenplaten waren gestolen. Na een kort onderzoek bleek dat de eigenaar van de kentekenplaten twee dagen geleden via internet aangifte had gedaan dat iemand zijn kentekenplaten had gestolen.

De verdachte bekende direct dat hij 2 dagen geleden, ergens in Hedel, van een willekeurige auto de kentekenplaten had gestolen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Tiel.

 

Foto: Politie Bommlerwaard