Politie onderschept steekwapens en lachgas bij nieuwe controle in Hedel

Hedel – In de nacht van zaterdag op zondag is er opnieuw een grootschalige politiecontrole gehouden onder het viaduct van de A2. Opnieuw werd al het verkeer dat afsloeg van de A2 gecontrolleerd. De controles zijn ondertussen al twee weken ieder weekend, in de nachturen. De controles begonnen nadat er in korte tijd drie woningen waren beschoten in de gemeente Maasdriel, de beschietingen staan inverband met de afpersingszaak rondom het Hedelse fruitbedrijf De Groot.

De controle is omstreeks 23:00 uur opgezet waarna er al snel een grote file ontstond op de afrit van de snelweg en de Provinicaleweg. Naast al het verkeer dat van de snelweg af kwam werd ook dit keer al het uitgaande verkeer vanuit Hedel gecontroleerd. 

De zondagochtend maakte de politie enkele uitkomsten van de controle bekend. Zo werden er twee messen en een ijzeren staaf in beslag genomen. Ook werden er bij iemand 13 flessen lachgas in beslag genomen. Enkele mensen bleken onder invloed van alcohol of drugs. Ook meldden zij dat er tijdens deze controle ruim 200 voertuigen zijn gecontroleerd.

 

Veiligheidsrisicogebieden
De burgemeester van Maasdriel, Henny van Kooten, heeft na aanleiding van meerdere woningen die zijn beschoten in zijn gemeente besloten om drie veiligheidsrisicogebieden aan te wijzen. In deze gebieden mag de politie tot 2 juli 2021 iedereen preventief fouilleren en voertuigen doorzoeken zonder dat zij daar enige aanleiding voor nodig hebben. Op dit moment heeft de politie in de weekenden grote acties opgezet om voertuigen te controleren. Onze verslaggever verteld daarbij dat er naast de controles ook meer politie actief rond rijdt in de gemeente.

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

De toegewezen veiligheidsrisicogebieden. Deze liggen rondom: de afrit van de A2, de rotonde Kerkdriel / Alem / Rossum / Zaltbommel en de Hedelsebrug / Oude-Rijksweg.