[Video] Politie treft vuurwapen aan bij nieuwe controle naast afgeperst fruitbedrijf

Hedel – Opnieuw heeft de politie een grootschalige controle gehouden onder het viaduct van de A2. Al het verkeer dat van de A2 af kwam vanuit Utrecht en al het verkeer dat vanuit Hedel kwam werd, net als een week eerder, gecontroleerd. De controles zijn opgezet na meerdere schietincidenten in de gemeente Maasdriel die in verband staan met de afpersingszaak van fruitbedrijf De Groot.

Omstreeks 22:30 uur begon de controle onder het viaduct die tot diep in de nacht duurde. De politie was ook deze keer met veel materieel en mankracht het verkeer aan het controleren. Omstreeks 00:15 uur heeft de politie een voertuig inbeslag genomen bij de controle, een bergingsbedrijf heeft het voertuig afgesleept. De 25-jarige bestuurder uit Den Bosch is daarbij aangehouden omdat de agenten tijdens de controle een vuurwapen aantroffen.

De politie heeft ook deze keer de volgende ochtend enkele uitkomsten van de controle bekend gemaakt. Zo heeft de politie een wapenstok, mes en een kleine hoeveelheid hennep in beslag genomen. Ook zijn er enkele verkeersovertredingen geconstateerd zoals rijden zonder gordel of rijbewijs.

Veiligheidsrisicogebieden
De burgemeester van Maasdriel, Henny van Kooten, heeft na aanleiding van meerdere woningen die zijn beschoten in zijn gemeente besloten om drie veiligheidsrisicogebieden aan te wijzen. In deze gebieden mag de politie tot 2 juli 2021 iedereen preventief fouilleren en voertuigen doorzoeken zonder dat zij daar enige aanleiding voor nodig hebben. Op dit moment heeft de politie in de weekenden grote acties opgezet om voertuigen te controleren. Onze verslaggever verteld daarbij dat er naast de controles ook meer politie actief rond rijdt in de gemeente.

 

 

 

De toegewezen veiligheidsrisicogebieden. Deze liggen rondom: de afrit van de A2, de rotonde Kerkdriel / Alem / Rossum / Zaltbommel en de Hedelsebrug / Oude-Rijksweg.