Politie vindt tijdens diverse invallen in Maasdriel een wietkwekerij met 23.000 hennepstekken

Maasdriel – De politie heeft dinsdagmiddag op socialmedia bekend gemaakt dat zij in een ondermijningsonderzoek een wietkwekerij met 23.000 hennepstekken hebben ontmanteld, ook zijn er diverse andere goederen in beslag genomen. Deze invallen vonden allemaal plaats in de gemeente Maasdriel in een woning en drie bedrijfspanden.


In een grootschalig ondermijningsonderzoek heeft de politie maandag 16 december 2019 op meerdere locaties (één woning en drie bedrijfspanden) in de gemeente Maasdriel doorzoekingen gedaan. In één van de bedrijfspanden is een hennepkwekerij aangetroffen met circa 23.000 hennepstekken. Ook werden diverse goederen in beslag genomen.

De doorzoekingen, onder leiding van de rechter-commissaris en de officier van Justitie zijn het gevolg van een uitgebreid rechercheonderzoek naar ondermijnende criminaliteit. De hennepstekken zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Het onderzoek gaat uiteraard verder.

 

Wat is ondermijning?

Criminelen kunnen hun illegale activiteiten- of georganiseerde misdaad- vaak niet uitvoeren zonder de hulp van ‘gewone burgers’. Ook hebben criminelen bijvoorbeeld transport, opslagruimten, woningen en vergunningen nodig. Om het criminele vermogen wit te wassen is de bovenwereld ook van belang. In dit geval is er gebruikgemaakt van bedrijfspanden en een woning om ‘criminele activiteiten’ uit te voeren en veel geld te verdienen door illegale praktijken.