Ramkraak gepleegd bij telecombedrijf Sander aan het Mgr. Zwijsenplein in Kerkdriel

Kerkdriel – Vrijdag op zaterdagnacht is telecombedrijf Sander aan het Mgr. Zwijsenplein in Kerkdriel slachtoffer geworden van een ramkraak. De daders hebben een kleine buit kunnen maken bij de kraak.

Omstreeks 03:00 uur zou de kraak zijn gepleegd. De krakers hebben met een voertuig in gereden op de voorpui waarna er een ingang ontstond en ze het pand binnen konden komen. De daders wisten binnen precies waar zij moesten zijn en hebben ze ook de deur van het magazijn opgebroken. Zo verteld de eigenaar van het bedrijf aan onze verslaggever. De eigenaar verteld ook dat hij gelukkig beschikt over een kluis waarin alle telefoons worden opgeslagen en ingelegd na sluitingstijd. De daders wisten toch twee telefoons en een laptop buit te maken bij de inbraak, de kluis wisten ze niet open te krijgen.

Het pand heeft flinke schade opgelopen bij de ramkraak. Een bouwbedrijf heeft zaterdag de ergste schade hersteld zodat de winkel maandag weer open kan, echter is de voorpui ontzet en zal binnenkort in zijn geheel worden vervangen.

Een camera die op de voorpui van het pand staat zou de gehele gebeurtenis in beeld hebben gebracht. Inmiddels hebben andere omliggende bedrijven en omwonende ook hun camera’s nagekeken. Op meerdere beelden zou te zien zijn hoe de krakers aankomen, de kraak is gepleegd en in welke richting zij weg zijn gereden. Alle camerabeelden zijn overgedragen aan de politie voor verder onderzoek naar de daders.

Mocht u iets hebben gezien of eventueel nog extra camerabeelden hebben die hebben te maken met deze ramkraak wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via meldmisdaadanoniem (0800-7000).

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk