Storm Eunice richt veel schade aan in de regio, ‘gekkenhuis’ in de meldkamer

Bommelerwaard – Op vele plaatsen worden meldingen gedaan van stormschades. De veiligheidsregio meldt dat het zeer druk is op de meldkamer en zij overspoeld worden met meldingen. Er worden verschillende oproepen gedaan om enkel de meldkamer te bellen voor acute nood.

In Zaltbommel kwam het dak van de Action los, de brandweer heeft daar het dak proberen vast te maken. In Kerkdriel was van een woning een deel van het dak los gewaaid. Dit zijn slecht enkele voorbeelden van de vele stormschade meldingen die binnenkomen in de regio.

 

Ongeval A2
Op de A2 ter hoogte van Hedel (afrit Kerkdriel) is een vrachtwagen gekanteld. Verschillende hulpdiensten waren ter plaatse gegaan waardoor verschillende rijstroken waren afgesloten. Rijkswaterstaat meldt dat zij de A2 richting Den Bosch bij Kerkdriel gaan afsluiten van 21:00u tot 23:00u voor het bergen van de vrachtwagen. Het verkeer kan vanaf knooppunt Deil omrijden via de A15, A27 en A59.

 

Drukte op de meldkamers
De veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft lokaal afhandelen opgestart. Dit betekend dat kleinere meldkamers worden ingericht in verschillende brandweerkazernes om zo de drukte van de meldingen te verspreiden. Echter blijkt dit niet genoeg. Paul Koetsier, die in Arnhem werkzaam is bij de meldkamer van de politie, zegt tegen OmroepGelderland dat het vrijdag ‘een gek-ken-huis’ is met meldingen die bij de politie binnenkomen.

 

Gekantelde vrachtwagen op de A2 bij Velddriel. Foto: Mark Verlijsdonk