[Video] Agenten in kogelwerende vesten bij autobrand in Kerkdriel

Zondagochtend omstreeks 07:25 uur is er een auto in brand gestoken aan de Dwarsstraat in Kerkdriel. De politie kwam met kogelwerende vesten aan ter plaatse bij het incident. Ook een politiehelikopter heeft enkele minuten laag over het dorp gevlogen.

Een bewoner van de naastgelegen woning was al begonnen met blussen van de brand met een tuinslang, zo meldt de brandweer op socialmedia. Toen de brandweer ter plaatse was hebben zij het overgenomen van de bewoner, de brand was hierdoor snel onder controle.

De politie kwam met een grootmacht ter plaatse bij het incident, ook hadden zij hun kogelwerende vesten aangetrokken. De woordvoerder geeft aan dat dit een bepaald protocol is geworden, in sommige gebieden met bepaalde incidenten trekt de politie voortaan standaard hun kogelwerende vesten aan. Dit protocol is gekomen na de verschillende bedreigingen rondom het Hedelse fruitbedrijf De Groot. De locatie waar de auto stond is vlak naast een straat waar eerder dit jaar een woning is beschoten, deze beschieting stond toen ook in verband met de afpersingszaak. De autobrand zou geen directe aanleiding hebben naar de afpersingszaak, toch houdt de politie alle mogelijkheden open.

De politie heeft de straat afgezet om onderzoek te doen naar de brandstichting. Ook verzonden zij kort na de brandmelding een Burgernet melding met een omschrijving van een mogelijke dader. Ook heeft de politiehelikopter minutenlang laag over Kerkdriel en omgeving gevlogen. Buurtbewoners meldden dat zij een knal hoorden waarna een rook te zien was.

Het politieonderzoek trok veel bekijks van omwonende. De auto had door de brand kortsluiting veroorzaakt, hierdoor ging de claxon van de auto uren lang af. De politie kon de claxon ook niet uitschakelen aangezien er eerst onderzoek moest worden gedaan aan het voertuig.

 

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk