[Video] Grote brand verwoest vrijstaande woning in Kerkdriel

Kerkdriel – Dinsdagavond omstreeks 21:30 uur is er een grote brand uitgebroken in een woning aan de Duitse Weistraat in Kerkdriel. De brand woedde in het rieten dak van de woning. De vlammen sloegen snel om zich heen waardoor een groot deel van de woning verloren ging.

De brandweer schaalde al snel op naar grote brand waarna meerdere brandweerwagens ter plaatse kwamen om de brand te blussen. De bluswagens uit Kerkdriel, Hedel en Zaltbommel kwamen ter plaatse om de brand te blussen. Ook de hoogwerker uit Waardenburg en een specialistisch rietdekkersteam uit Elst kwamen ter plaatse. Het rietdekkersteam is speciaal opgeleid voor branden in rietendaken.

Ondanks het snel handelen van de brandweer konden zij niet voorkomen dat een groot deel van de woning als verloren kan worden beschouwd. Het dak heeft voornamelijk brandschade, de woning zelf heeft enorm veel waterschade opgelopen.

Hoe de brand kon ontstaan is nog onbekend, TeamBrandOnderzoek (TBO) van de brandweer doet hier onderzoek naar. Het terrein waar de woning op staat is afgezet. De bewoners konden op tijd de woning verlaten, niemand raakten er gewond. 

De brandweer verwacht nog tot diep in de nacht bezig te zijn met de nabluswerkzaamheden. 

 

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk