[Video] Leegstaande woning brandt volledig uit aan de Dalemstraat in Kerkdriel

Kerkdriel – Dinsdagavond omstreeks 19:30 uur is er brand uitgebroken in een leegstaande woning aan de Dalemstraat in Kerkdriel. Bij aankomst van de hulpdiensten stond de woning van binnen al helemaal in brand, hierom werd er snel opgeschaald naar middelbrand.

Onder meer de brandweer uit Kerkdriel, Hedel en de hoogwerker uit Waardenburg kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. Uiteindelijk sloegen de vlammen uit het dak van de vrijstaande woning. De brandweer wist een naastgelegen schuur waarin een smederij heeft gezeten te redden van de brand.

Meerdere buurtbewoners meldden dat zij vlak voordat de brand begon personen zagen wegrennen van de woning. Of het daadwerkelijk om brandstichting gaat moet worden onderzocht.

De woning en oude smederij stonden al jaren leeg. Ondanks dat het was dichtgetimmerd hing er altijd veel jeugd in en rondom de woning en schuur. Vorig jaar kwam de gemeente met een plan om de woning en schuur te slopen en er een vrijstaande woning en appartementencomplex te bouwen.

Een aannemer is kort na de brand begonnen met het slopen van de woning.

 

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk

 

Foto: Mark Verlijsdonk