[Video] Man die is aangehouden voor betrokkenheid bij granaat in Kerkdriel zit voorlopig langer vast

Kerkdriel – De 20-jarige man die begin juni werd aangehouden voor betrokkenheid bij de granaat vondst in Kerkdriel, zit voorlopig langer vast. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Het voorarrest van de man uit de regio Utrecht is per 10 juni verlengt met 90 dagen. Er is nog onbekend wat de rol was van deze verdachte.

De granaat die 13 januari werd gevonden door een krantenbezorger lag bij een appartementencomplex aan de Gasthuisstraat in Kerkdriel. Op 2 juni heeft de politie via Opsporing Verzocht bewakingsbeelden vrijgegeven waarop te zien is hoe iemand het cijfer ’99’ op een muur spuit, aanbelde bij een van de woningen en vervolgens de granaat gooit naar de ingang van het appartementencomplex.

Na de vondst gingen er verhalen rond dat de granaat bedoeld was voor een familielid van fruithandel De Groot in Hedel. Gister, 30 juni, deed de politie ook nog onderzoek naar twee woningen die waren beschoten van (ex-)medewerkers. Een dag eerder, 29 juni, werd er ook nog een woning in brand gestoken, ook hier was een link met De Groot Fresh Group meldde de politie.

 

Beelden van Opsporing Verzocht:

 

Foto van 13 januari: Mark Verlijsdonk // 112Maasdriel ©