[Video] Opnieuw grote politiecontrole bij de A2 in strijd tegen geweldsincidenten De Groot

Maasdriel – Zondag op maandagnacht is er opnieuw een grootschalige politiecontrole gehouden in Maasdriel. Al het verkeer dat vanuit Utrecht de A2 verliet bij afslag Kerkdriel werd gecontroleerd en de inzittende gefouilleerd. De controle vond, net als een nacht eerder, plaats onder het viaduct van de A2 naast fruitbedrijf De Groot.

De politie geeft aan ongeveer 200 voertuigen te hebben gecontroleerd. Bij de controle zijn ook dit keer geen vuurwapens gevonden, ook werd er niemand aangehouden. Bij de controle zijn wel een boksbeugel, mes, pepperspray en een kleine hoeveelheid drugs in beslag genomen. Ook bleken drie bestuurders onder invloed van alcohol of drugs.

Wegens de aanhoudende geweldsincidenten die inverband staan met de afpersingszaak van fruitbedrijf De Groot in Hedel heeft Burgemeester Henny van Kooten van de gemeente Maasdriel drie gebieden aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit betekent dat de politie daar mensen zonder enige aanleiding kunnen worden gefouilleerd en voertuigen worden doorzocht.

De burgemeester heeft besloten in het lokale driehoeksoverleg op 11 mei 2021, in samenspraak met de teamchef van de politie en de officier van justitie, dat na al deze geweldsincidenten er vanaf vrijdag 14 mei 2021 vanaf 18:00 uur tot 2 juli 2021 09:00 uur drie veiligheidsrisico gebieden zijn aangewezen. Dit betekend dat de politie meer controlebevoegdheden heeft in deze gebieden, zo kunnen ze zonder enige aanleiding mensen fouilleren, voertuigen en bagage doorzoeken.
De toegewezen veiligheidsrisicogebieden liggen rondom: de afrit van de A2, de Hedelsebrug en Oude-Rijksweg en de rotonde Kerkdriel / Alem / Rossum / Zaltbommel.

Woningen Beschoten
Volgens advocaat Taco van der Dussen, die het Hedelse fruitbedrijf ondersteund in deze afpersingszaak, zou er spraken zijn van een vergissingsshot. In de woning aan de Prins Willem-Alexanderstraat in Waardenburg zou namelijk geen medewerker van het bedrijf wonen, terwijl het schot wel voor een medewerker van De Groot bedoeld was. De woordvoerder van de politie kan dit niet bevestigen. Het zou dan ook het tweede vergissingsshot zijn in een week tijd. Ook de woning die werd beschoten aan de Katarijnehof in Kerkdriel zou namelijk niks te maken hebben met het Hedelse fruitbedrijf, op hetzelfde adres een naastgelegen hofje zou namelijk een medewerker wonen van het bedrijf. “Dat zou kunnen betekenen dat de dader(s) zich vergist hebben, maar dat kunnen we niet met zekerheid zeggen.” zo verteld de politiewoordvoerder.