[Video] Twee woningen beschoten in Kerkdriel, verband met afpersingszaak fruithandel De Groot

Kerkdriel – In Kerkdriel zijn dinsdag twee woningen beschoten, dit gebeurde op de Saturnushof en de Hoorzik. Beide schietincidenten zouden inverband staan met de afpersingszaak van de Hedelse fruithandel De Groot, dit melden diverse bronnen. Er zijn geen gewonden gevallen bij de schietincidenten.

 

 

De recherche en forenische opsporing van de politie zijn uren lang bezig geweest met sporen onderzoeken aan de Saturnushof in Kerkdriel. Er is op de voordeur geschoten van de woning, waar een oud-medewerker van De Groot zou wonen. Er zou maar één schot zijn gelost.

Vervolgens vond hetzelfde onderzoek plaats op de Hoorzik ook in Kerkdriel. Daar was overduidelijk te zien dat er één schot is gelost recht op het raam aan de voorkant van de woning. De kogel is door de ruit heen gegaan naar binnen. 

De woordvoerder van de politie meld het volgende: ,”We zijn nog volop met onderzoek bezig. Ook hebben we geen meldingen van andere incidenten gehad.” De politie wil niet ingaan op het verband met De Groot: “We geven geen informatie over de personen die op de genoemde adressen wonen.”

Medewerkers De Groot
Taco van der Dussen, huisadvocaat van het bedrijf, meldt aan het BrabandsDagblad dat de medewerkers van De Groot dinsdagmiddag zijn bijgepraat over de ontwikkelingen. “De mensen zijn enorm bezorgd, geschrokken. Het bedrijf doet er alles aan om iedereen bij elkaar te houden. De een reageert er anders op dan de ander, maar de directie doet zijn best om de mensen te troosten en aan te horen.”

 

Foto’s & Video: Mark Verlijsdonk // 112Maasdriel