[Video] Uitslaande brand in chalet op Camping Maaszicht Kerkdriel

Kerkdriel – Omstreeks 00:05 uur is er op Camping Maaszicht in Kerkdriel een chalet compleet uitgebrand. Al snel voordat de hulpdiensten ter plaatse waren stond het compleet in brand, een 2de chalet ernaast is door de brandweer deels gered. De brandweer kreeg al snel te horen dat er geen slachtoffers meer in de chalets aanwezig waren.

De brandweer werd opgeroepen voor een bijgebouw dat in de brand zou staan. Al snel voordat de hulpdiensten ter plaatse waren bleek dat het om een compleet chalet ging met mogelijk een 2de erbij. De brandweer is met 2 korpsen ter plaatse geweest om de brand te bestrijden. Het 1ste chalet was niet meer te redden en deze hebben ze gecontroleerd laten uitbranden. De 2de chalet hebben ze kunnen redden toen deze net begon te branden. Al snel was door de wind veel dikke rook Kerkdriel ingewaaid en waren straten nauwelijks zichtbaar in het dorp. Er kwam een kraan ter plaatse om de brandweer mee te helpen afblussen.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onbekend.

Tekst gaat door onder video

Ontruiming

Het is al langer onrustig op Camping Maaszicht zo was het de laatste jaren veel raak met hennepkwekerijen, branden en niet te vergeten oudjaarsavond 2015 waarbij een liquidatie werd gepleegd door de Amsterdamse onderwereld. Nu begin zomer bekend werd dat Europarcs het heeft overgekocht en om een einde te maken aan de criminaliteit gaan ze de gehele camping leegruimen. Alles moet weg en ze gaan een gehele verbouwing doen, hierdoor is het er niet rustiger op geworden op de camping.