Vier aanhoudingen na brandstichting in Tiel, mogelijk opnieuw verband met afpersingszaak De Groot

Tiel / Hedel – In de nacht van vrijdag op zaterdag is er omstreeks 03:00 uur een poging gedaan om brand te stichten bij een woning aan De Kogge in Tiel. De politie kon al snel vier personen aanhouden op verdenking van de brandstichting. De politie onderzoekt of deze brandstichting te maken heeft met de reeks beschietingen in de Bommelerwaard en met de afpersingszaak van fruitbedrijf De Groot.

Rond 03:00 uur brak er een kleine brand uit bij de woning in Tiel. Al snel kwam de brandweer ter plaatse om de brand te blussen, de gehele straat werd ook meteen afgezet door de politie waarna een groot onderzoek werd opgestart. Op camerabeelden is te zien hoe iemand een poging heeft gedaan om de voordeur in brand te steken.
De advocaat van fruithandel De Groot stelt bij Omroep Gelderland dat het bewuste adres staat op een eerder uitgelekte lijst van medewerkers van de fruithandel. Het adres aan De Kogge in Tiel is mogelijk al vaker doelwit geweest van brandstichting. Op 7 juli 2020 werd er ook al brandgesticht bij de voordeur van een woning in dezelfde straat.

Aanhouding
De politie liet zaterdag weten via socialmedia dat een eenheid vlak na de melding van de brand een verdacht voertuig weg zag rijden van de locatie van de brand. Het kenteken werd doorgegeven aan alle agenten in de regio. Bij de A2 kon de auto langs de kant gezet worden. In de auto zaten vier jongemannen, de agenten troffen meerdere zaken aan die erop wezen dat de vier betrokken zijn geweest bij de brandstichting.
De verdachten zijn drie jongens uit Amsterdam van 17, 18, en 19 jaar. De vierde is een man van 23 uit Almere. Ze zitten vast en worden gehoord over hun rol.

In de afpersingszaak het Hedelse fruitbedrijf De Groot werden in mei meerdere woonhuizen in de de gemeente Maasdriel beschoten. De burgemeester heeft in verband met deze reeks beschietingen verschillende gebieden aangewezen waar de politie grote controles mag houden.

 

Foto ter illustratie ©112Maasdriel